Prinsesstårta

Lyckad firning! 
Lyckad tårta!
Nöjd pappa!


Receptet till den mumsiga tårtan:
Hembakad tårtbotten (av farmor så vet inte precis hur det gick till, men det är som en vanlig sockerkaka typ)

Delar tårtbotten i tre delar.

Första lagret: Hallon
Andra lagret: Marsansås
On top: Vispad grädde med smält choklad (rör bara ner chokladen lite försiktigt annars kan det skära sig)
Marsipanöverdrag, köpt på ica, bara att rulla ut och lägga på!

Granering:
Florsocker 
Smält choklad som stelnat 
vackra rosor av marsipan
(blandade vit marsipan med karamell färg, slutade riktigt illa för mitt vita linne, jaa massor av fläckar, men det gick bort tack vara snabb sköljning! Tack gode gud! (kanske hände en liknande olycka bara nån timme innan med brunsås) Jag är inte tillräckligt vuxen för att ha vita kläder!)

 





Vid sången utbröt panik när tårtfyverkeriet blev så pass högt att det nästan nådde det helt nymålade taket! Paanik! Men den erfarna tårtbäraren (jag) sänkte snabbt tårtan och räddade kvällen + farmor och farfars lägenhet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0